REHBERLİK SERVİSİ

Rehberlik Servisi, okulumuzda eğitim-öğretimine devam eden tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı ve kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.


 

Rehberlik Servisi, öğrencileri okula alıştırma (oryantasyon), onları tanıma, izleme çalışmalarını ve psikolojik danışma ve koruyucu bilgilendirme, mesleki rehberlik hizmetlerini yürütmektedir. Sadece öğrencilerle değil, aynı zamanda öğretmen, idareci ve velilerle de iletişim halinde çalışmalarını sürdürmekte ve çalışmalarında gelişmiş rehberlik modellerinden yararlanmaktadır.

Rehberlik Servisi, SBS' ye giren öğrencilerimizin ortaöğretim kurumları tercihlerini yaparken isabetli ve sağlıklı kararlar vermeleri için profesyonel hizmet sunar. SBS' de elde edilen puan, Yılsonu Başarı Puanı gibi çok yönlü kriterlerin dikkate alındığı Ortaöğretime Geçiş Sisteminde öğrencilerle yapılan bireysel görüşme ile de öğrencilerin kişilik özellikleri, beklentileri, sosyal yapıları ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda alternatifler üzerinde düşünmelerini sağlayarak en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi